Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، سیستان و بلوچستان دارای بالاترین آمار "فاقدین شناسنامه" یا به عبارت عام افراد "بی‌شناسنامه" در میان استان‌های کشور است؛ افرادی که ساکن استان و عمده آن‌ها مدعی هویت ایرانی هستند، اما مسئولان اعتقاد دیگری دارند. در هر صورت چه ایرانی باشند و چه نباشند باید شرایط آن‌ها تعیین تکلیف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از تصویب قانون اعطای شناسنامه به فرزندان دارای مادر با تابعیت ایرانی، انتظار می‌رفت بخش قابل توجهی از مشکلات بی‌شناسنامه‌های استان برطرف شود که با بررسی‌های خبرنگار تسنیم مشخص شد ظاهراً تاکنون این قانون در سیستان و بلوچستان مشکل‌گشا نبوده است. بر اساس بررسی میدانی خبرنگار تسنیم، ظاهراً افرادی که برای شناسنامه اقدام می‌کنند راه دشواری برای اخذ شناسنامه پیش رو دارند!

بیشترین درخواست شناسنامه از طریق قانون مادر ایرانی برای سیستان و بلوچستان است

 رضا راحت دهمرده در این زمینه اظهار داشت: بخش قابل توجهی از افراد بی‌شناسنامه استان از همین افراد دارای مادر ایرانی هستند و با قانونی که اواخر سال ۹۸ تصویب و اوایل سال گذشته آیین‌نامه، شیوه‌نامه و دستورالعمل‌های آن ابلاغ شد، افرادی که مادر ایرانی و پدر خارجی دارند می‌توانند از طریق همین قانون برای دریافت شناسنامه اقدام کنند و این قانون شامل حال افراد با همه رده‌های سنی می‌شود.

وی ادامه داد: حدود ۶۵ درصد آمار مربوط به افراد ثبت‌نام شده در سامانه اتباع امور خارجه برای دریافت شناسنامه از طریق قانون پدر خارجی و مادر ایرانی، مربوط به استان سیستان و بلوچستانی است. ثبت‌نام حتماً در سامانه امور اتباع خارجه انجام می‌شود و پس از آن که این افراد فرم‌های مربوطه را پر کردند، اداره امور اتباع در این زمینه از ما استعلام می‌گیرد که آیا سند مادر مشکل دارد یا خیر؛ چرا که ما در این استان داریم افرادی که به دلیل عدم ثبت فوت و یا خرید و فروش شناسنامه‌های فوتی، غصبی و جعلی، احتمال دارد قصد داشته باشند ثبت احوال را گمراه کنند که در زمینه دریافت شناسنامه از طریق مادر ایرانی، تاکنون بیش از یک هزار و ۳۰۰ استعلام از ما انجام و پاسخ‌های لازم نیز داده شده؛ تعدادی نیز رد شده‌اند که به استناد دلایل و مدارکی که داشتیم فرد مدعی صاحب شناسنامه نبوده است.

راحت دهمرده گفت: بعد از استعلام از ما، نوبت به استعلام از دستگاه‌های امنیتی می‌رسد که آیا شوهر بر فرض مثال افغانستانی یا پاکستانی، مشکل امنیتی دارد یا خیر و بعد از تکمیل پرونده، فرد به ثبت احوال ارجاع داده می‌شود و شناسنامه را در سریع‌ترین زمان ممکن دریافت می‌کند و این یعنی که دیگر به جلسه شورای تأمین و ... نیازی نیست؛ در واقع در این روش ما بر اساس نامه اداره امور اتباع شناسنامه را صادر خواهیم کرد.

مدیرکل ثبت احوال سیستان و بلوچستان بیان کرد: همانطور که گفتم بیش از ۱۳۰۰ استعلام از ما انجام شده، اما هنوز نامه‌ای به ما برای صدور شناسنامه ارسال نشده، اما در رابطه با افرادی که از این طریق اقدام می‌کنند و پدرشان نیز ایرانی است، این‌ها از همان اول باید از طریق پدر برای دریافت شناسنامه اقدام کنند و اسناد و مدارک مربوطه برای ایرانی بودن دریافت می‌شود و مدارک برای بررسی نهایی به شورای تأمین ارسال می‌شود که ما در حال حاضر حدود ۲۷۰۰ پرونده در این زمینه داریم که ادعا می‌کنند از پدرشان مدارک نسبی دارند و بعد از تأیید شورای تأمین، بلافاصله شناسنامه این افراد را صادر خواهیم کرد.

وی در پاسخ به سؤال تسنیم در رابطه با لزوم آزمایش DNA برای اثبات نسب در پرونده بی‌شناسنامه‌ها گفت: در واقع برای برخی از افراد نیرو‌های انتظامی می‌گویند که باید آزمایش DNA انجام شود که امکان دارد برای مثال فرد یا از افراد خانواده نیست که آزمایش نمی‌دهد و یا اینکه هزینه آزمایش را اگر نداشته باشد امکان دارد که او هم نتواند آزمایش انجام دهد که این موضوع را ناجا تصمیم گرفته وگرنه در قانون و آیین‌نامه آزمایش DNA پیش‌بینی نشده است.

راحت دهمرده افزود: به عبارت بهتر مصوبه‌ای نه در شورای تأمین استان، نه آیین‌نامه و نه قانون به عنوان دستورالعمل پیش‌بینی نشده و این تصمیم با توجه به شرایط مرزی استان برای جلوگیری از سوءاستفاده اتخاذ شده؛ البته قرار بود همه را برای معرفی به آزمایش DNA نفرستند بلکه موارد خاص را به آزمایشگاه معرفی کنند، اما هر کس که به اینجا می‌آید، می‌گوید به ما گفتند آزمایش DNA بدهید و جالب اینکه بیشتر رد شدگان پرونده‌های بی‌شناسنامه، به وسیله آزمایش DNA رد نمی‌شوند.

آمار قابل توجه بی‌شناسنامه‌های استان

مدیرکل ثبت احوال سیستان و بلوچستان اظهار داشت: از پرونده‌های ثبت شده برای بی‌شناسنامه‌ها در استان، ۶۵ درصد مربوط به پنج شهرستان زاهدان، چابهار، دشتیاری، سراوان و هیرمند بوده که این به دلیل مرزی بودن این شهرستان‌ها است و البته اتباع بیگانه نیز در آن‌ها زیاد زندگی می‌کنند؛ کمتر از ۳۰۰ پرونده نیز مربوط به ۱۴ شهرستان در استان است و آمار جالبی در رابطه با بی‌شناسنامه‌های زاهدان داریم که مربوط به همین امسال است که از ۷۰ پرونده بررسی شده در این شهرستان، تنها سه پرونده مورد تأیید قرار گرفت و بقیه رد شدند.

وی ادامه داد: این موضوع نشان می‌دهد بیشتر افراد ثبت شده در این شهرستان تنها دنبال گرفتن مدارک هستند در حالی که ایرانی نیستند. در بیشتر نقاط محروم تأکید کرده‌ایم که نیروهایمان خودشان دنبال بی‌شناسنامه‌ها بروند چرا که بعضاً این افراد خودشان برای دریافت شناسنامه مراجعه نمی‌کنند.

‌می‌خواهیم در سراسر استان بی‌شناسنامگی را پایان دهیم

راحت دهمرده بیان کرد: ما می‌خواهیم در دورترین و غیرقابل دسترس‌ترین نقاط استان بتوانیم بی‌شناسنامگی را پایان دهیم و تأکید ما این است که دستگاه‌های امنیتی نظر خود را در اسرع وقت اعلام کنند تا هرچه سریع‌تر مشکل این افراد را حل کنیم چرا که تا وقتی نظر منفی یا مثبت خود را ندهند ما حق صدور شناسنامه نداریم و باید نظریه شورای تأمین شهرستان را داشته باشیم که در این میان نقش فرماندار خیلی مهم است چرا که می‌تواند بگوید بروید و به پرونده‌ها هرچه سریعتر رسیدگی کنید و یا دستور تشکیل جلسه شورای تأمین برای بررسی موضوع را بدهد و در صورتی که شورای تأمین نظر مثبت دهد، بلافاصله ما شناسنامه این افراد را صادر خواهیم کرد.

مدیرکل ثبت احوال سیستان و بلوچستان گفت: ما مشکل حادی برای صدور شناسنامه نداریم، بلکه مشکل ما این بوده که پرونده تشکیل شده و بلااقدام است و ما طبق قانون منتظر نظر مراجع مربوطه برای تعیین تکلیف پرونده‌ها هستیم.

انتهای پیام/ع

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ثبت احوال فاقدین شناسنامه برای دریافت شناسنامه سیستان و بلوچستان بی شناسنامه ها شورای تأمین مادر ایرانی راحت دهمرده پرونده ها ثبت احوال آزمایش DNA

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۸۸۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولتیماتوم ۱۸ ماهه برای تعیین‌تکلیف شبکه فاضلاب بندرعباس

استاندار هرمزگان گفت: پروژه ایجاد شبکه فاضلاب در محلاتی هم که فاضلابشان مستقیم به خورها می‌ریزد و در طرح اولیه فاضلاب دیده نشده‌اند با سرعت بیشتری از محل مولد سازی املاک دولت آغاز خواهد شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، مهدی دوستی استاندار هرمزگان ظهر امروز در بازدید از تصفیه‌خانه فاضلاب شهر بندرعباس در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پروژه فاضلاب یکی از نیازهای اساسی شهر بندرعباس است، این پروژه در ابتدای دولت یک بخش توسعه محدود بود کل قراردادهای منعقد شده آن نهایتا 17 میلیارد تومان بود اما الان به بیش از 3 هزار میلیارد تومان قرارداد رسیده که بخشی قابل توجهی نیز پرداخت شده است. 

وی با تاکید بر اینکه پیشرفت پروژه قابل قبول است و 3 فاز از پروژه به پایان رسیده افزود: سه فاز دوم هم آغاز شده و پیشرفت مناسب و مطابق برنامه دارند یک سری مشکلات هم وجود دارد یکی از مسائل ثبت سفارش و مسائل ارزی است که برای تامین آن از تهران پیگیری خواهیم کرد.

استاندار هرمزگان با اشاره به لزوم پوشش کامل شهر بندرعباس در این طرح اظهار داشت: این پروژه بالغ بر 6 هزار میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد این میزان همه فاضلاب بندرعباس را پوشش نمی‌دهد اما مشکل اساسی را حل می‌کند اما لازم است این پوشش به تمام سایر طرح‌ها از جمله نهضت ملی مسکن و مسکن مهر نیز برسد.

وی با تاکید بر اینکه با برنامه‌ریزی صورت گرفته و پیش‌بینی آینده شهر بندرعباس این پروژه 15 سال آینده نیاز شهر را پوشش می‌دهد گفت: برنامه داریم تا سال 1404 این پروژه و بخش‌هایی که آغاز شده به پایان برسد فعلا متناسب با برنامه، پروژه در حال انجام است.

نماینده عالی دولت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه متوسط پیشرفت کلی پروژه 57 درصد است به غیر از فاز چهارم سایر فازها پیشرفتی بالای 65 درصد دارند اظهار داشت: فاز چهارم به عنوان فاز اصلی چند مسئله دارد در حوزه مهندسی و تامین کالاهای زمان بر دارد که در جلسه مشترکی که برگزار شد تصمیماتی برای تأمین برق این پروژه گرفته شد. 

وی ادامه داد: چون پروژه در انتهای کار قرار دارد باید شبکه انتقال قدرتش دیده شود بر همین مبنا برق مورد نیاز تامین شده شبکه انتقال هم کشیده خواهد شد و با رفع معارض می‌توانیم برق را تا محل پروژه تامین کنیم. 

دوستی با اشاره به سه مسئله مهم فاضلاب بندرعباس شامل ریختن مستقیم فاضلاب از برخی محلات به خورها، فرسودگی خطوط فاضلاب و شکستگی لوله‌ها و افزودن برخی تأسیسات برای رفع آلودگی فاضلاب گفت: بر همین اساس در جلسه مشترک مصوب شد از 130 کیلومتر بافت لوله و شبکه فرسوده در فاز اول 38 کیلومتر به فوریت آغاز شود. 

وی ادامه داد: پروژه ایجاد شبکه فاضلاب در محلاتی هم که فاضلابشان مستقیم به خورها می‌ریزد و در طرح اولیه فاضلاب دیده نشده‌اند با سرعت بیشتری از محل مولد سازی املاک دولت آغاز خواهد شد و تا 18 ماه آینده بخش عمده‌ای از فاضلابی که به خورها ریخته می‌شود جمع‌آوری کنیم و نوسازی لوله‌ها را نیز سرعت ببخشیم. 

استاندار هرمزگان با اشاره به لزوم بر اهمیت ساماندهی فاضلاب شهرک پیامبر اعظم بندرعباس گفت: برای این شهرک تصمیم‌گیری شد شبکه فاضلاب از طریق سرمایه‌گذار با اعتبار 1500 میلیارد تومان ایجاد شود و تا ماه‌های آینده این پروژه نیز شروع شود تا پرونده فاضلاب شهر بندرعباس برای بلند مدت بسته شود. 

وی با اشاره به افتتاح 3 هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن تا پایان سال و بهره‌برداری از 1500 واحد دیگر در سال 1404 در شهر بندرعباس گفت: با توجه به پروژه 15 هزار واحدی شهر بندرعباس و همچنین برخی شهرک‌های مسکونی و اضافه شدن حجم فاضلاب، افق طرح تصفیه فاضلاب بلند مدت و جامع دیده شده است. 

گفتنی است استاندار هرمزگان با حضور در تصفیه خانه شهر بندرعباس از طرح فاز یک، فاز دو و فاز چهار این پروژه بازدید و به مناسبت روز کارگر از کارگران این مجموعه با اهدای گل تجلیل کرد. 

انتهای پیام/864/.

دیگر خبرها

  • تشریح جزئیات بررسی پرونده‌های امور اراضی استان تهران/ تعیین تکلیف ۴۵ پرونده
  • ۴۵ پرونده امور اراضی استان تهران تعیین تکلیف شد
  • اولتیماتوم ۱۸ ماهه برای تعیین‌تکلیف شبکه فاضلاب بندرعباس
  • کاهش میانگین زمان رسیدگی به پرونده‌های کمیسیون پزشکی زنجان
  • تعیین تکلیف پساب یزد
  • ۱۰۰۰ کانتینر کالای بدون هویت در بندر شهید رجایی شناسایی شد
  • رئیس قوه قضائیه: پرونده‌های اموال تملیکی تعیین تکلیف شود
  • سرعت رسیدگی به پرونده‌های اموال تملیکی در تعزیرات افزایش یابد
  • آموزش ۵ هزار نفر در سیستان و بلوچستان در حوزه اقتصاد دیجیتال
  • شهرداری‌ها مردم را در پروژه‌های مربوط به شهر مشارکت دهند